9/6/14

7η γυμνή ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη.

Ολοκληρώθηκε για μια ακόμα φορά το πιο fun και πρωτότυπο ποδηλατικό και παράλληλα οικολογικό event της χρονιάς.
Ο λόγος για την 7η διεθνή γυμνή ποδηλατοδρομία που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014 με εκκίνηση το πάρκο του Ξαρχάκου.
Την παράσταση έκλεψαν αδιαμφισβήτητα το body painting των συμμετεχόντων, ενώ μουσική από djs και σχήματα προϋπάντησαν την ποδηλατοδρομία και μετά την πορεία ακολούθησε full party με πυροτεχνήματα, ξυλοπόδαρους και ακόμα περισσότερη μουσική.
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η γυμνή ποδηλατοδρομία είναι ένα διεθνές κίνημα με παρουσία σε περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο.
Στην Ελλάδα πρόκειται για αυτοοργανωμένη δράση πολιτών που υποστηρίζεται από τις συλλογικότητες Παιδιά Εν Δράση και Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης, ενώ φέτος διοργανώθηκε και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014.
Οι στόχοι και η φιλοσοφία της ποδηλατοδρομίας είναι οικολογικοί και κοινωνικοί.
Οι διοργανωτές επιθυμούν να τεθεί ένα συμβολικό στοπ στην άσεμνη έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία, να προωθήσουν το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης, την απεξάρτηση από το πετρέλαιο, την ελευθερία της έκφρασης και την απενοχοποίηση του γυμνού σώματος.
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι της Αιμιλίας Παναγιώτου.










φωτογραφίες: Αιμιλία Παναγιώτου/LIFO