11/6/13

Επεισόδια στην Τουρκία. Γιατί γίνονται;

Και όλα ξεκίνησαν όταν ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν οραματίστηκε στην πλατεία Ταξίμ τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή 


να κρατά ένα λάβαρο που να αναγράφει ''Εν τούτω σύκα'', και έδωσε διαταγή να κοπούν και να ξεριζωθούν όλες οι νεραντζιές, που ο καρπός τους ήταν στόχος από αναρχικούς και αντιεξουσιαστές στα κεφάλια των αστυνομικών, και στη θέση τους να φυτευτούν συκές.
Επίσης να ανεγερθεί και μιναρές με ηχεία dolby sur;aound stereo, έτσι ώστε ο χότζας να ακούγεται ακόμα και στην καγκελαρία του Βερολίνου.


Και τέλος να απαγορευτεί το αλκοόλ, τα μανό, τα κραγιόν και τα προφυλακτικά, πλην αυτών που φωσφορίζουν στο σκοτάδι, διότι από 'δω και στο εξής θα υπάρχουν συχνές διακοπές ρεύματος, μιας και η εταιρεία ηλεκτροδότησης της γειτονικής χώρας θα αναβαθμίσει το δίκτυό της.
Αμανενόμενο λοιπόν ήταν να αντιδράσει ο κόσμος,


που και να μπεκρουλιάσει θέλει, και να βάψει τα νύχια του θέλει, και το στόμα του φυσικά.
Ακόμα θέλει, όχι ανδριάντα του Σουλεϊμάν, αλλά του Γιάγκου Δράκου,


που χειρίστηκε με μεγάλη επιτυχία τον όμιλο ''Τζάιαντ'', και σαν καλός πατέρας μοιράστηκε με τον γιό του Αλέξη την δεύτερη του γυναίκα Βίρνα.
Από την άλλη πλευρά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης 


ζήλεψε τον Τούρκο πρωθυπουργό και έφτιαξε άρον άρον δημοτικό τμήμα ραφτικής, δίνοντας εντολή για το ράψιμο μπούρκας σε μοντέρνα γραμμή.
Ήδη κυκλοφόρησαν τα πρώτα κομμάτια!



κείμενο: Θεοδωρίδης Βλαδίμηρος