2/1/13

CHICAGO στο Μέγαρο Μουσικής Θεσ/νικης.


Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται το πολυβραβευμένο μιούζικαλ ''CHICAGO'' που έκανε πρεμιέρα στις 30 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσαλονίκης,

  
σε απόδοση και σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, χορογραφίες Φωκά Ευαγγελινού και ενορχήστρωση - μουσική διδασκαλία Αλέξη Πρίφτη και μ’ ένα λαμπερό καστ ηθοποιών αποτελούμενο από τους Σμαράγδα Καρύδη, Τάνια Τρύπη, Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, Αντώνης Λουδάρο και σε ρόλο έκπληξη την Μαρινέλλα!

 
Μαζί τους ακόμη οι ηθοποιοί-χορευτές:  
Αντιγόνη Ψυχράμη, Λήδα Μανουσάκη, Νάντια Κοντογεώργη, Άντεια Ολυμπίου, Δήμητρα Σιγάλα, Θεοχάρης Ιωαννίδης, Μανόλης Θεοδωράκης, Χρήστος Σπανός, Άρης Πλασκασοβίτης, Αρετή Πασχάλη, Λίνα Εξάρχου, Κωνσταντίνος Καϊκής, Χρήστος Γεωργαλής, Γιάννης Αθητάκης ενώ στη ορχήστρα συναντάμε τους:
Κουαρτίνο, ΒbΚλαρινέττο, Άλτο Σαξόφωνο: Κώστας Γάτσιος BbΚλαρινέττο, Μπάσσο Κλαρινέττο, Άλτο & Τενόρο Σαξόφωνο: Παναγιώτης Σιώρας Τρομπέτα: Γιάννης Μωραϊτης Τρομπέτα: Διονύσης Αγαλιανός Τρομπόνι: Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος Πιάνο: Νίκος Βογιατζής Keyboards: Μιχάλης Κατσαρός Μπάσο: Παρασκευάς Κίτσος Drums: Νίκος Κασαβέτης

   
Το CHICAGO είναι μια αυθεντική «τζαζ» ιστορία που εκτυλίσσεται την εποχή της ποτοαπαγόρευσης και συνδυάζει τον έρωτα, την κωμωδία, τη μοιχεία, το δράμα, σατιρίζοντας τη «δικαιοσύνη», «τον κρατικό φαρισαϊσμό» αλλά και τη «μίζα» κάθε μορφής! Φόνοι, βία και διαφθορά, εκρηκτικά χορευτικά και δυνατά τραγούδια ξεσηκώνουν και συναρπάζουν τους θεατές σε όλο τον κόσμο.

  
Ανέβηκε για πρώτη φορά το 1975 στο Broadway και συμπλήρωσε 936 παραστάσεις. Η σκηνοθεσία και οι πρωτοποριακές χορογραφίες, που έμειναν στην ιστορία, είχαν την υπογραφή του Bob Fosse. Το κοινό το χειροκρότησε με ενθουσιασμό για δύο χρόνια και λόγω αυτής της μεγάλης του επιτυχίας ανέβηκε και πάλι το 1996 και το 1997 σε δύο σκηνές του Broadway κατακτώντας τον τίτλο του τέταρτου μακροβιότερου μιούζικαλ στην ιστορία του Broadway! Την ίδια εξαιρετική διαδρομή είχε και στο West End του Λονδίνου αφού παιζόταν από το 1997 έως και την 1η Σεπτεμβρίου 2012, που δόθηκε η τελευταία παράσταση!


Δεν είναι η πρώτη φορά που το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης φιλοξενεί μία τόσο σπουδαία υπερπαραγωγή.
Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και πέρσι, όταν και πάλι με μεγάλη επιτυχία ανέβηκε το μιούζικαλ ''Αναζητώντας τον Αττικ''.  
Ήταν μία παράσταση που παρακολουθούσε το έπος της ζωής του Κλέωνα Τριανταφύλλου-Αττίκ (1885-1944) και της γενιάς του.
Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα από την συνέντευξη τύπου.





Έκεί βρέθηκε και ο σκηνοθέτης, σεναριογράφος και ηθοποιός Θεοδωρίδης Βλαδίμηρος, που εδώ τον βλέπουμε με τους Άκη Σακελλαρίου, Άγγελο Παπαδημητρίου και Νίνα Λοτσάρη.


Και με τη Ζωζώ Σαπουντζάκη.