7/10/12

Τα γατόνια του Σ.Δ.Ο.Ε. ψάχνουν ...


Και ενώ το ελληνικό κράτος ετοιμάζεται να μηνύσει την Christine Lagarde για παράνομη κατοχή και εμπορεία cd, οι επίλεκτες δυνάμεις του σώματος δίωξης οικονομικού εγκλήματος δουλεύουν νυχθημερόν, ακόμα και στο σπίτι, για να ξετρυπώσουν τα καθίκια που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό, αφήνοντας πίσω τους τις ελληνικές τράπεζες με ντουβάρια, κουφώματα και κατσαρίδες μόνο. Μαύρες και ξανθιές.

 

Αν και οι έρευνες προχωρούν με ρυθμό συνουσιαζόμενης καμήλας στον ανήφορο, λόγο της ιδιαζούσης περιπτώσεως, οι πρώτοι καρποί, τα πρώτα θετικά αποτελέσματα, είναι γεγονός!


Πρόκειται για δύο άτομα, τους αδερφούς Γιωρίκα και Κωστίκα Πατσακλίδη, οι οποίοι αν και συνεργάστηκαν στο παρελθόν άψογα με τους αδερφούς Μπιλιβανίλι και τα εγγόνια της φαμίλιας Κορλεόνε, εντούτοις δεν κατάφεραν να την πηδήξουν, διότι πολύ απλά τράβηξαν την προσοχή όλων.
Διότι όλοι κατέθεταν ευρώ και δολάρια, αυτοί κατέθεταν δραχμές.
Και μόνο στην τελευταία τους κατάθεση παρουσίασαν μια βαλίτσα, η οποία εκτός από στρίγκ και σουτιέν, είχε και 20 χαρτονομίσματα των πέντε ευρώ, αλλά με το που τα έπιασε ο ταμίας στα χέρια του, άρχισαν να ξεβάφουν!
Τότε εμφανώς εκνευρισμένος ο Γιωρίκας είπε:
''Να γαμώ αήκα πράματα, η μογιάν ντο εδέκανέ μας κι έτον καλή.''
Και ο Κωστίκας απάντησε:
''Αν πιάνα τσ σα σέρεα μουν σα κατσία τουν θα κσία ατέν, κι θα ελέπνε και σα τσαμούρεα απές θα ρούζνε.''


Πηγές του υπουργείου δημοσίας τάξεως, δικαιοσύνης και οικονομικών αναφέρουν πως οι αδερφοί Παρτσακλίδη βρίσκονται στη Παναγία Σουμελά και προσεύχονται, αλλά δε θα γλιτώσουν τη σύλληψη.  
κείμενο: Θεοδωρίδης Βλαδίμηρος